Białko w diecie - jaka ilość białka jest najlepsza?

16 grudzień 2014

Zapraszamy na wykład współfinansowany przez Urząd Miasta
Poznania i Fundację Źródła Życia.

Temat: Białko w diecie – jaka ilość i jakość białka jest najlepsza?

Wśród wielu ludzi istnieje błędne przekonanie, że aby być silnym i zdrowym, należy spożywać dużo białka.

  • Ile białka potrzebujemy, aby być zdrowymi?

  • Jaki rodzaj białka wpływa na zakwaszenia ludzkiej krwi?

  • W jakiej grupie notuje się wysoką zapadalność na osteoporozę i jaki ma to związek z białkiem?

  • Co z białkiem w diecie sportowców?

  • Jaki jest problem z aminokwasem ograniczającym?

  • Jak komponować dietę, aby zawierała odpowiednią ilość białka?

Białko

Prowadzenie: Agata Radosz - promotor zdrowia, autorka książki, specjalista ds. żywienia, instruktor zdrowego gotowania.
Agata Radosz, która ukończyła studia z zakresu promocji zdrowia i poradnictwa żywieniowego. Jest instruktorką Szkoły Zdrowego Gotowania i autorką książki „Sięgnij po zdrowie 1”.

Termin: 17 grudnia, godz. 18.30-20.30 wstęp bezpłatny
Miejsce: os. Przyjaźni 125 C, Księgarnia z Bajki
Informacje i zapisy: tel.: 506 119 648, e-mail: anna@adn.edu.pl


Po wykładzie odbędzie się pokaz przygotowywania wysoko białkowego posiłku oraz degustacja zdrowej żywności.

Współfinansowane ze środków budżetowych Miasta Poznania.

poznanlogo_fundacji

Scroll To Top